Naše podujatia

Aktivity ESG v Danone

Čo má spoločné DANONE a FLEXITARIÁNSTVO?  To sme sa dozvedeli na stretnutí pracovnej skupiny FSOK pre aktivity ESG, na ktorom nám Mária Jendrišáková povedala viac o ESG aktivitách Danone na slovenskom a českom trhu.

FLEXITARIÁNSTVO alebo „flexibilné vegetariánstvo“ je spôsob udržateľného a zdravého stravovania, ktorý je šetrný k prírode. Spoločnosť Danone sa snaží ísť touto cestou, čoho dôkazom je, že ako prvý podnik v regióne CEE získali certifikát B Corp, aj vďaka aktivitám ako:

  • Obal nápoja Actimel je po odstránení vrchnej fólie už plne recyklovateľný, čím sa len na Slovensku ušetrí 7 ton odpadu ročne. Spoločnosť je na ceste 100%-tnej recyklovateľnosti obalov do roku 2030. Aby však proces recyklácie prebehol úspešne, nezabudnite oddeliť viečko od tégliku predtým, ako ho hodíte do kontajnera 😉.
  • 62% vedúcich a riadiacich postov je obsadených ženami a spoločnosť dosiahla platovú rovnosť
  • Programy podpory v oblasti správnej výživy detí v spolupráci s odborníkmi a lekármi v rámci iniciatívy Prvých 1000 dní, ktoré sú základom pre naše zdravie v dospelosti a prieskum NutriCheq o stravovacích návykoch detí od 1 do 3 rokov je zdrojom údajom aj pre odbornú verejnosť

Ďakujeme za prezentáciu ESG aktivít nášho člena Danone Slovensko. Sú inšpiráciou nielen pre firmy, ale aj nás všetkých ako jednotlivcov, ktorí môžeme svojou troškou prispieť k udržateľnej budúcnosti.

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin