Podujatia

Príďte sa pozrieť na prvý a zároveň jediný vlak na vodíkový pohon na svete s nulovými emisiami a nízkou hlučnosťou!

Už tento piatok 20. mája a sobotu 21. mája sa na trati slovenských železníc predstaví vlak Coradia iLint™ spoločnosti Alstom : neváhajte a príďte sa pozrieť na prvý a zároveň jediný  vlak na vodíkový pohon na svete, s nulovými emisiami CO2 a nízkou hladinou hluku, uvedený do bežnej prevádzky !

Coradia iLint™ je prvý osobný vlak na svete poháňaný vodíkovým palivovým článkom, ktorý vyrába elektrickú energiu pre trakciu. Tento vlak s nulovými emisiami má veľmi nízku hladinu hluku, pričom výfukové plyny tvorí len para a kondenzovaná voda. Vlak iLint™ je výnimočný predovšetkým vďaka kombinácii rôznych inovatívnych prvkov: čistej premeny energie, flexibilného uskladnenia energie v batériách a inteligentného riadenia trakčného výkonu a dostupnej energie. Je špeciálne navrhnutý pre prevádzku na neelektrifikovaných tratiach a umožňuje čistú a udržateľnú prevádzku vlakov, pričom zabezpečuje vysokú úroveň výkonu.

Vlak zastaví vo viacerých staniciach, pôjde z Prievidze cez Topoľčany, Nitru, Nové Zámky (20.5.), Komárno a Dunajskú Stredu do Bratislavy (21.5.). Všetky praktické informácie (cestovné poriadky, stanice atď.) nájdete TU. Záujemcovia budú zároveň môcť absolvovať bezplatnú jednosmernú jazdu vo vodíkovom vlaku. Prosíme vás, aby ste sa na jazdu registrovali cez QR kód v programe alebo nám napísali email na adresu : evenements(@)fsok.sk.
 
Tešíme sa na stretnutie s vami na tomto podujatí spoluorganizovanom Francúzsko-slovenskou obchodnou komorou !

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Konferencie & Semináre

Wellness Hotel Partizán  •  Bystrá

NEWMATEC 2024

Konferencia o aktuálnych a budúcich trendoch v automobilovom priemysle a vozidlách.

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin