Minister financií predstavil tri časti daňovo-odvodovej reformy

Minulý týždeň predstavil šéf rezortu financií tri časti navrhovanej daňovo-odvodovej reformy.  Prvá časť sa týka podpory rodín, druhá zníženie zdaňovania práce. Tretí deň zo série predstavovania daňovej reformy bol vyhradený pre zdaňovanie firiem. Cieľom tejto časti reformy je preliať peniaze od bohatých firiem, teda aj štátnych, k malým a stredným podnikateľom.

Tretia časť reformy, teda zdaňovanie firiem, má tri časti. V prvom rade, pre firmy plánuje Matovič zaviesť zníženie dane – z 21 na 19 percent.

Šéf rezortu financií chce zaviesť tiež „flexibilné odpisy majetku“. Firmy by si mohli po novom dodatočne znížiť základ dane až o 50 percent tým, že ľubovoľne urýchli odpis produktívneho majetku.

Treťou novinkou pre podnikateľov má byť takzvané skupinové zdaňovanie. Týkať sa to má predovšetkým takých firiem, ktoré majú rovnakých majiteľov. V praxi sa majiteľ viacerých firiem môže rozhodnúť pre jedno zdanenie svojich firiem, ak si medzi nimi vysporiada zisky a straty.

Zdroj: rôzne, https://ekonomika.sme.sk/c/22783601/matovic-predstavil-prvu-cast-danovo-odvodovej-reformy.html, ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/607305-nazivo-matovic-predstavuje-tretiu-cast-danovej-reformy/

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Konferencie & Semináre

Wellness Hotel Partizán  •  Bystrá

NEWMATEC 2024

Konferencia o aktuálnych a budúcich trendoch v automobilovom priemysle a vozidlách.

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin