Členovia

Malé a stredné podniky čelia nekonečným výzvam. Crowdberry a Mazars spájajú sily, aby im pomohli rásť

Bratislava, 22. septembra 2020 – Crowdberry, najväčšia investičná platforma v segmente alternatívnych investícií na Slovensku a v Českej republike a medzinárodná audítorská a poradenská spoločnosť Mazars uzavreli v Bratislave memorandum o spolupráci. Ich spoločným cieľom je aj v nadväznosti na súčasnú situáciu pomáhať súkromným podnikom vo všetkých fázach ich životného cyklu – od ich počiatočnej fázy až po exit. V rámci spolupráce sa zameriavajú tak na spoločnosti ako aj investorov. Zámerom je prepojiť inovatívne súkromné a rodinné firmy s tzv. smart kapitálom investorov. To prispieva nielen k rastu jednotlivých biznisov, ale aj k tvorbe hodnôt a v neposlednom rade aj budúcemu rozvoju ekonomiky. 

 

Myšlienka tejto spolupráce prirodzene vyplynula zo záväzkov oboch spoločností prispievať k budúcej prosperite spoločnosti. Crowdberry má vo svojom segmente bohaté skúsenosti a jej expertíza siaha od implementácie rastových plánov pre podnikateľov cez hľadanie alternatívnych príležitostí na zhodnotenie kapitálu až po efektívne využitie zdrojov a alokáciu kapitálu v rámci ekonomiky.  

 

Kompetencie spoločnosti Mazars na druhej strane siahajú od nastavenia správnej firemnej štruktúry či posúdenia stavu dodržiavania regulačných a audítorských požiadaviek na lokálnych trhoch; až po odborné znalosti v oblasti fúzií a akvizícií, efektívneho daňového plánovania alebo poradenstva v oblasti IT v nadväznosti na rozvoj v oblasti digitalizácie.

 

„Rozbehnúť a udržať úspešné podnikanie nikdy nie je priamočiare. Sme si vedomí, že riziká, výzvy a príležitosti, ktorým čelia startupy a malé a stredné podniky v súčasnosti, sú jedinečné. V Mazars považujeme za dôležité podporiť ich vo všetkých aspektoch ich práce a dodať im odvahu, aby mohli naplniť svoje vízie vytvoriť hodnotu, vybudovať silný odkaz a stať sa súčasťou širšieho poslania,” povedal Mickaël Compagnon, managing partner Mazars Slovakia.

 

„Malé a stredné podniky a startupy sú motormi inovácií a ďalšieho rastu. V porovnaní so zrelými a veľkými spoločnosťami vytvárajú atraktívne pracovné príležitosti, hodnotu, sú inšpiráciou pre konkurenciu a tým, že narúšajú zakorenené stereotypy, prispievajú k vývoju ekonomiky. Našim poslaním je poskytnúť im nástroje na prekonanie prekážok na ceste za úspechom.  Zároveň chceme podporovať a obhajovať podnikateľov, ktorí za týmito spoločnosťami stoja. Spojenie síl so spoločnosťou Mazars vnímame ako ďalší katalyzátor rozvoja segmentu malých a stredných podnikov a startupov – a to vo všetkých aspektoch medzinárodného podnikania pre urýchlenie inovácií a celkového dopadu na spoločnosť,“ povedal Daniel Gašpar, partner v Crowdberry.

 

V neustále sa meniacom ekonomickom prostredí je hlavným benefitom menších podnikov ich agilita, dynamika a inovácie. Tieto firmy sú schopné rýchlo reagovať a prispôsobiť sa, ich kreativita podporuje podnikateľského ducha a ekonomický rast. Potvrdzujú to aj zistenia prieskumu SME Competitiveness Outlook 2020, ktoré nedávno zverejnilo Medzinárodné obchodné centrum. Vyplýva z nich, že 21 % malých a stredných podnikov bolo svižnejších v reakcii na krízu v porovnaní so 16 % väčších spoločností (globálne). Podľa Európskej komisie malé a stredné podniky predstavujú 99 % všetkých firiem v EÚ. Zamestnávajú dvoch z každých troch zamestnancov a vytvárajú tri pätiny pridanej hodnoty v EÚ. Za posledných 5 rokov vytvorili 85 % nových pracovných miesto. Preto cielená a na mieru šitá podpora prostredníctvom investícií a smart kapitálu je kľúčová.  

 

Crowdberry a Mazars považujú rovnako za nesmierne dôležité profesionalizovať ekosystém v segmente malých a stredných podnikov a startupov, ktorý vytvára priaznivé podmienky na rast, inovácie a vývoj udržateľných riešení odolných voči budúcim výzvam. Ďalším cieľom je pomôcť investorom zorientovať sa v nestabilnom podnikateľskom prostredí pri výbere správnych investičných príležitostí s výrazným rastovým potenciálom. Napriek náročnému obdobiu, je väčšina investorov (74 % podľa nedávneho prieskumu spoločnosti Mazars: COVID-19 and the World of Private Equity)  stále naklonená podpore firiem a hľadá nové príležitosti.  

 

---

 

 

O spoločnosti Mazars na Slovensku

Mazars pôsobí na Slovensku od roku 2000 a patrí medzi najväčšie auditorské a poradenské spoločnosti na trhu. Viac než 130 profesionálov v Bratislave, Košiciach, Nitre a Považskej Bystrici poskytuje audítorské, účtovné a mzdové, daňové a poradenské služby. Mazars Globálne robotické centrum sídliace na Slovensku poskytuje služby v oblasti robotickej automatizácie, process mining a umelej inteligencie. Mazars tiež inkubuje v rámci kancelárii v Bratislave start-up, ktorý sa zameriava na vývoj chatbotov a iných konverzačných platforiem na princípe umelej inteligencie.

www.mazars.sk

 

O spoločnosti Mazars

Mazars je medzinárodné integrované partnerstvo, ktoré sa špecializuje na audit, účtovníctvo, poradenstvo, ale aj daňové a právne služby. S pobočkami vo vyše 90 krajinách a územiach po celom svete ťažíme z expertízy 40400 odborníkov – 24400 v rámci integrovaného partnerstva Mazars a 16000 v rámci Mazars North America Alliance – a pomáhame firmám bez ohľadu na veľkosť v každom štádiu vývoja.www.mazars.com

 

O spoločnosti Crowdberry

Crowdberry, a.s. je vedúcou platformou pre alternatívne investovanie na Slovensku a v Českej republike s pobočkami v Prahe, Bratislave a Košiciach. Platforma bola založená v roku 2015 v spolupráci s Tatra banka Private Banking. Funguje ako profesionálne digitálne trhovisko pre podnikateľov a súkromných investorov s cieľom poskytnúť atraktívne investičné príležitosti a podporiť rast inovatívnych spoločností. S viac ako 3000 investormi a doteraz získaným kapitálom v objeme vyše 20 miliónov EUR poskytuje Crowdberry inovatívny a rýchlo rastúci prístup k inteligentnému rastovému kapitálu pre inovatívne a dynamické spoločnosti.

www.crowdberry.eu

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin