COVID-19

Aktuálna COVID situácia na Slovensku

V posledných týždňoch sa situácia na Slovensku zhoršuje – počet nových infikovaných prevyšuje tisíc prípadov denne. Stúpa aj počet hospitalizovaných a tých, ktorí ochoreniu podľahli. Z pribúdajúceho počtu nakazených pacientov je 75% nezaočkovaných, približne rovnaké percento je aj v prípade hospitalizácií. Vo všetkých skenovaných vzorkách aktuálne dominuje delta variant vírusu. Najhoršia situácia je momentálne na severe a východe Slovenska.

Plne zaočkovaných osôb proti koronavírusu v produktívnom veku od 15 do 64 rokov je k stredajšiemu dňu (13/10/2021) 1.528.984. Počet všetkých zaočkovaných je v súčasnosti 2 352 885 a  percento zaočkovanosti celej populácie je na úrovni 43%, ďalších 2,2% percenta čaká na druhú dávku vakcíny.

Od 13/10/02021 sa na Slovensku začalo očkovanie detí vo veku 5 až 11 rokov proti Covid-19 a takisto  očkovanie treťou dávkou vakcíny u ľudí, ktorí majú vážne oslabenú imunitu alebo zdravotné indikácie. Postupom času by mal mať prístup k tretej dávke každý, kto o ňu prejaví záujem.

 

Zdroj: rôzne

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin