Vzdelávanie

ZŠ, Aurela Stodolu 60, Martin

Trieda: 9. ročník

Počet žiakov: 36

Rozmer diela: výška po horný okraj pochodne je 3 metre ( na fotke je vidieť pomer výšky diela a žiakov)

Použité materiály: papierové rúry z kobercov, polystyrénové gule, polystyrén, vrchnáky z plastových fliaš, plastové fľaše, plastové cievky zo stúh a špagátov, igelitové vrece, kartónové bedničky, plastový lievik, skartované papierové "rezance"

Opis diela : Olympionik nesie pochodeň a zapaľuje olympijský oheň. Základ postavy je z papierových rúr, ktoré sú spojené a upevnené na pomocnom stojane. Kĺby tela sú z polystyrénových gúľ. Oblečenie olympionika tvorí igelitové vrece, športové kraťasy, botasky a šiltovka z polystyrénu. Vlasy tvoria skartované papierové rezance. Stĺp s olympijským ohňom je vyrobený z papierových debničiek, papierovej rúry, plastových cievok a oheň je z plastových fliaš.

Deviataci sa potrápili pri spájaní jednotlivých dielov olympionika v nadživotnej veľkosti. Zaujalo ich to, pretože pri práci zažili veľa zábavy. Objavili neuveriteľné možnosti využitia odpadového materiálu a jeho viacnásobného použitia. Zároveň si objasnili význam jednotlivých symbolov olympijských hier. Tešia sa na budúcoročnú olympiádu a ich dielo bude súčasťou výstavy výtvarných prác v našej škole, a to v čase konania sa olympiády v Paríži 2024!

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin