Actualités

Odpad ako umenie

Ako platforma združujúca viac ako 120 spoločností vnímame dôležitý význam spoločenskej zodpovednosti a ako sme Vás už informovali, tento rok sme naplánovali viacero projektov súvisiacich s trvalo udržateľným rozvojom. Jedným z nich je aj projekt s názvom ,,Odpad ako umenie“ pre žiakov základných škôl s cieľom zvýšiť povedomie o ochrane životného prostredia. Tešíme sa, že našu iniciatívu podporilo Ministerstvo školstva SR a Francúzsky inštitút na Slovensku.

V rámci projektu budú mať žiaci jednotlivých tried za úlohu vytvoriť ,,umelecké dielo“ z odpadu (napr. plast, papier, sklo, atď) na tému Olympijské hry Paríž 2024. Zapojené triedy budú medzi sebou súťažiť a porota vytvorená FSOK bude hlasovať za tri najlepšie diela, za ktoré víťazné triedy získajú ceny vo forme finančných prostriedkov a/alebo vecných odmien. 1. a 2. stupeň bude hodnotený zvlášť. Najlepšie diela, prípadne ich fotografie budú zároveň vystavené v priestoroch Francúzskeho inštitútu v Bratislave.

Vyhlásenie víťazov sa uskutoční dňa 5. júna 2023 na Svetový deň životného prostredia. Konkrétne sformulovanie zadania pre žiakov, ako aj bližšie informácie Vám vieme samozrejme dodatočne zaslať.

Týmto by sme Vás chceli poprosiť o podporu projektu vo forme finančných alebo vecných odmien pre víťazné triedy. Výšku finančného príspevku a hodnotu darčekov nechávame na Vašom uvážení. V prípade, že Váš príspevok presiahne sumu 500 €, radi uverejníme logo Vaše spoločnosti na pozvánke, ktorú MŠ SR odošle všetkým základných školám na Slovensku.

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Documentation

Download Letak_pre_skoly_SK.pdf  (PDF • 3 MB)

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin