Členovia

GEFCO napriek obmedzeným logistickým tokom stále ponúka alternatívy prepravy

Slovenský tím logistickej spoločnosť GEFCO zabezpečil leteckú prepravu dvoch generátorov kyslíka od slovenskej firmy Oxywise do nemocníc v juhoamerickej Lime (Peru) a  do nepálskeho Káthmandu.

 

Piešťanský výrobca medicínskych kyslíkových a dusíkových systémov, spoločnosť Oxywise, sa v tomto období zameriava najmä na kyslíkové systémy, ktoré pomáhajú v boji s ochorením COVID–19 a  podporujú životné funkcie pacientov.  V pandemickom období dodal svoje kyslíkové systémy aj do Veľkej Británie a  Írska.  Ďalšie dva kyslíkové generátory dodával v auguste do nemocníc v hlavnom meste Peru. Prevoz skoro 6-tonového nákladu na 7 paletách z Piešťan do Limy zveril do rúk slovenskému tímu logistickej spoločnosti GEFCO.

 

„Pôvodne zamýšľaná námorná preprava bola príliš zdĺhavá. Spoločnosť Oxywise požiadala o ekonomickú leteckú prepravu, aby dodávané kyslíkové generátory boli v relatívne krátkom čase k dispozícií pacientom, ktorí potrebujú  urgentnú pomoc. S mojím tímom sme preverili možnosti a navrhli ekonomické letecké riešenie.“ povedal Ladislav Balogh, Country Manager divízie Air & Sea spoločnosti GEFCO a dodáva: Prvú míľu z Piešťan do Budapešti sme vyriešili cestnou prepravou a následne z Budapešti  boli generátory prepravené ekonomickou leteckou prepravou s prekládkou do cieľovej destinácie. Plynulosť pri prekládkach bola zabezpečená na najvyššej úrovni, a to aj vzhľadom na prevoz medicínskeho vybavenia určeného na boj s ochorením COVID–19. Celkový čas prepravy bol v konečnom dôsledku 10 dní v ekonomickom module.“  

 

Vďaka hladkému priebehu predchádzajúcich prepráv nasledovala v októbri aj žiadosť o zabezpečenie dopravy ďalšieho generátora kyslíka, tentoraz do nepálskeho Káthmandu. Prístroj určený pre lokálnu nemocnicu opustil Piešťany 8. októbra 2020 a na letisko do Káthmandu, kde si ho prevzal príjemca, dorazil v stredu 15. októbra 2020. Generátor tentoraz absolvoval prvú míľu z Piešťan do Viedne pozemnou dopravou, nasledoval let cez Istanbul do Káthmandu. "V uplynulom pol roku sme v rámci geo-regiónu Česko-Slovensko prepravovali veľké množstvo zásielok určených k boju proti pandémii. V súčasnosti je pre nás veľkou výzvou zabezpečiť prepravu rýchlo a pritom aj za dobrých ekonomických podmienok. Možnosť podieľať sa na doručovaní zásielok, pri ktorých vieme, že budú v cieľových destináciách zachraňovať ľudské životy, celému môjmu tímu prináša veľké uspokojenie. Sme hrdí na to, že klienti z oblasti zdravotníctva do nás vkladajú opätovnú dôveru," uzavrel Ladislav Balogh.

 

 

O SPOLOČNOSTI  GEFCO

GEFCO je svetovým lídrom v multimodálnom riešení dodávateľského reťazca a európskym lídrom v logistike pre automobilový priemysel. Na základe 70-ročných skúseností, odbornosti svojich 15 000 zamestnancov navrhuje inovatívne a flexibilné riešenia, ktoré dokážu splniť najzložitejšie výzvy dodávateľského reťazca v každom priemyselnom odvetví. Spoločnosť GEFCO pôsobí v 47 krajinách a jej súčasťou je integrovaná globálna sieť. GEFCO svojich zákazníkov obsluhuje z 300 pobočiek po celom svete. V roku 2019 dosiahla Skupina GEFCO obrat vo výške 4,7 miliárd eur.

www.gefco.net cid:image001.png@01D50BDB.E9C0D5D0  cid:image002.png@01D50BDB.E9C0D5D0

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin