Actualités  •  Noví členovia

FSOK víta svojho nového člena - Direct Parcel Distribution SK s.r.o.!

DPD - Inovatívne kuriérske služby s nulovou uhlíkovou stopou

 

DPD je jednou z najväčších kuriérskych spoločností na Slovensku. Vďaka silnému zázemiu medzinárodnej siete DPDgroup dokáže rýchlo reagovať na potreby zákazníkov, zavádzať technologické inovácie či doručovať zásielky s nulovou uhlíkovou stopou.

DPDgroup je najväčšia sieť na doručovanie balíkov v Európe, ktorá patrí pod francúzsku spoločnosť Le Groupe La Poste. Jej 77-tisíc zamestnancov každý deň doručí viac ako 7,3 milióna balíkov po celom svete prostredníctvom značiek DPD, Chronopost, SEUR a BRT. Spoločnosť poskytuje služby v krajinách Európy, Ázie, v Južnej Afrike, Indii, Brazílii a mnohých ďalších štátoch sveta.

Inovácie zvyšujú efektivitu

Kuriérska spoločnosť DPD pravidelne prináša na trh nové riešenia, ktoré jej umožňujú poskytovať kvalitné služby v oblasti prepravy tovaru pre odosielateľov, ale aj pre príjemcov. Doručovanie je vďaka tomu jednoduchšie, rýchlejšie, ale aj šetrnejšie k životnému prostrediu. Adresát dostáva presné informácie o tom,  kedy mu bude zásielka doručená a v prípade potreby vie pružne meniť miesto a čas vyzdvihnutia. Na prebratie balíka stačí PIN kód z SMS správy, vďaka čomu je doručovanie bezkontaktné a rýchle. Doručovanie tiež uľahčuje rozsiahla sieť viac ako 300 odberných miest po celom Slovensku, ktorá umožňuje príjemcom vyzdvihnúť si zásielku na mieste a v čase, ktoré im najviac vyhovujú. DPD tak zvyšuje úspešnosť doručenia tovaru, čím nielen zvyšuje komfort pre príjemcu zásielky, ale prispieva tiež k znižovaniu emisií CO2.

Doručovanie bez uhlíkovej stopy

Zodpovedný prístup k emisiám je súčasťou dlhodobej stratégie spoločnosti DPD. DPDgroup sa zaviazala k doručovaniu bez uhlíkovej stopy už v roku 2012. Všetky zásielky, ktoré spoločnosť doručí, sa k adresátom dostanú bez toho, aby zanechali negatívny vplyv na ovzduší. V roku 2019 sa tak k príjemcom dostalo až 1,3 miliardy balíkov bez uhlíkovej stopy. Spoločnosť svoj vplyv na životné prostredie dôsledne monitoruje, pravidelne ho znižuje a zostávajúce emisie kompenzuje prostredníctvom environmentálnych programov. DPD ako prvá kuriérska spoločnosť na Slovensku nasadila elektrické dodávky do každodennej prevádzky a ich počet pravidelne zvyšuje.

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Konferencie & Semináre

Wellness Hotel Partizán  •  Bystrá

NEWMATEC 2024

Konferencia o aktuálnych a budúcich trendoch v automobilovom priemysle a vozidlách.

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin