Členovia

Divízia Air & Sea spoločnosti GEFCO štartuje do ďalšej éry s novým vedením

Divízia Air & Sea spoločnosti GEFCO štartuje novú éru. Po reorganizácii sa pod novým vedením zamerá na posilnenie prístupu  k zákazníkom a na akceleráciu poskytovaných služieb v troch kľúčových segmentoch, ktorými sú: priemysel, automotive a zdravotníctvo, farmácia, biotechnológie.

 

Od februára vedie divíziu Air & Sea spoločnosti GEFCO výkonný viceprezident Paul-Henri Freret, manažér s dlhoročnými skúsenosťami v spoločnosti GEFCO, ktorý viedol aktivity Skupiny v Ázii a Latinskej Amerike, rovnako ako napríklad toky Skupiny PSA v rámci centrály Skupiny GEFCO. V spoločnosti GEFCO zastával aj funkciu globálneho manažéra pre skladovú logistiku a cestnú dopravu.

 

V máji bol do pozície riaditeľa obchodu a marketingu divízie Air & Sea spoločnosti GEFCO menovaný Cyril Lefebvre, ktorý doteraz zastával post výkonného riaditeľa pre francúzske logistické toky. Celosvetovú obchodnú a marketingovú stratégiu spoločnosti GEFCO bude Cyril Lefebvre stavať na bohatých skúsenostiach získaných tak v GEFCO, ako aj v ďalších logistických spoločnostiach.

 

Cieľom reorganizácie divízie Air & Sea je predovšetkým posilnenie existujúcich pozícií v troch kľúčových segmentoch: v priemysle, automobilovom priemysle a v zdravotníctve, farmácii a biotechnológiách. Rozvoj aktivít v oblasti priemyslu bude teraz z pozície Industry Market Line Manager riadiť Serge Kisselevsky, vedenie oblasti automobilového priemyslu bude mať v rukách Adrian Draghici a segment zdravotníctva, farmácie a biotechnológií bude aj naďalej pod taktovkou Karin Van-Den Brekel, ktorá pozíciu zastáva už viac ako rok. Podporu všetkých aktivít v kľúčových odvetviach budú zabezpečovať nový Trade Lane manažér Amer Benouda spolu s manažérom Centra tendrov, Romainom Berardim.

 

"Riadiť v súčasnosti divíziu, ktorá je vo fáze rastu, je pre mňa veľkou poctou," uviedol Paul-Henri Freret, výkonný viceprezident GEFCO Air & Sea. "Naše pobočky v 116 krajinách sveta sa s novou organizačnou štruktúrou plne zamerajú na to, aby sme boli schopní uspokojiť potreby zákazníkov z akéhokoľvek priemyselného odvetvia. Využijeme naše dlhoročné skúsenosti, aby sme boli v synergii s ďalšími divíziami spoločnosti GEFCO a boli schopní ponúkať jedinečné integrované riešenia dodávateľského reťazca.“

 

Zvýšený dopyt po leteckých charteroch počas epidémie COVID-19

 

Od začiatku epidémie COVID-19 divízie Air & Sea spoločnosti GEFCO úspešne implementovali svoje riešenia urgentných prepráv Time Critical Solutions, ktoré pomáhajú udržať dodávateľské reťazce zákazníkov v pohybe.  V priebehu  uplynulého mesiaca vypravila tri charterové lety z Číny do Bratislavy slovenská pobočka Air & Sea pod vedením Ladislava Balogha pre spoločnosť PENTA. Ochranné pomôcky, tvárové rúška, respirátory, testovacie sady a doplnky stravy a vitamíny boli distribuované v rámci slovenského a českého trhu do siete lekární a nemocníc.

 

Pre dvoch významných hráčov na poli európskeho automobilového priemyslu zabezpečilo GEFCO prepravu 750 ton kľúčových dielov pre automobily z Číny do Francúzska. Turbokompresory, piesty, ovládacie panely či dvere boli prepravené celkom ôsmimi charterovými letmi, aby sa zamedzilo zastaveniu výrobných liniek a prerušeniu výroby.

 

Pre lídra v oblasti laboratórnej diagnostiky prepravilo GEFCO spolu 30 ton vybavenia, vrátane testovacích setov na COVID-19, z Francúzska do Alžírska, Tunisu a na Antily, kde vzhľadom na zvýšený dopyt hrozil akútny nedostatok ochranných pomôcok, materiálu a testov. GEFCO rovnako zabezpečilo aj prepravu viac ako tisíc nemocničných lôžok týždenne pre francúzskeho producenta, ktorý v priebehu koronavírusovej krízy zaznamenal zvýšený dopyt. Tieto špeciálne lôžka a ďalší materiál pre zdravotníkov a chirurgov GEFCO poslalo do nemocníc a domovov seniorov v rôznych destináciách v Európe.

 

 

O SPOLOČNOSTI  GEFCO

GEFCO je svetovým lídrom v multimodálnom riešení dodávateľského reťazca a európskym lídrom v logistike pre automobilový priemysel. Na základe 70 – ročných skúsenostiach a jedinečnej odbornosti svojich 15 000 zamestnancov navrhuje inovatívne a flexibilné riešenia, ktoré dokážu splniť najzložitejšie výzvy dodávateľského reťazca v každom priemyselnom odvetví. Spoločnosť GEFCO pôsobí v 47 krajinách a jej súčasťou je integrovaná globálna sieť. GEFCO svojich zákazníkov obsluhuje z 300 pobočiek po celom svete. V roku 2019 dosiahla Skupina GEFCO obrat vo výške 4,7 miliárd eur.

www.gefco.net cid:image001.png@01D50BDB.E9C0D5D0 cid:image002.png@01D50BDB.E9C0D5D0

Články s rovnakou témou

No news available.

Podujatia s rovnakou témou

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin