Formation

Základná škola, Ul. Komenského 307/22, Svidník

Trieda:  5.b, 7.b, 9.a

Počet žiakov: 20 

Rozmer diela: oblečenie veľkosť S, M

Použité materiály: papier, hliníková fólia,  plastové fľaše, igelitové vrecká a vrecia, papierové vrecia a vrecká, plastová podložka, staré tričko

Opis diela: Vytvorenie olympijských kruhov na otvárací ceremoniál

Inšpirovali sme sa klasifikáciou olympijských kruhov podľa psychológa Carla Junga, ktorý je v niektorých kruhoch považovaný za jej tvorcu. Myšlienka piatich prepletených prstencov - odraz piatich energií - voda, oheň, kov, zem, drevo.

Prvý kruh - modrý, symbolizuje živel vodu a disciplínu plávanie. Model voda je kombináciou hliníkovej fólie a plastov / rôzne druhy igelitových vriec a plastové fľaše/ . Celý model spája téma kvapky vody. Z kvapiek sú zostavené ozdobné motívy na oblečení, tvar sukne. Spodná sukňa sú ihrivé vlny, ktoré zároveň symbolizujú jednotlivé "trasy" na plávanie. Sukňa a náhrdelník sú  zdobené kvapkami z plastových fliaš. Dáždnik je vytvorený v podobnom duchu.

Druhý kruh - čierny, symbolizuje kov a disciplínu streľba. Celý model je vytvorený z hliníkovej fólie, aby vzhľadom pripomínal kov. Pojali sme to ako niečo vzdialené, čo je možné "zasiahnúť " iba streľbou, takže model stvárňuje hviezdu. Okrem fólie bol použitý aj modrý papier z obalu zošita.   chvost hviezdy je posiaty lesklými kúskami CD, čím pripomína hrot šípu.

Tretí kruh - červený, symbolizuje živel oheň a disciplínu šerm. Oheň sme tentokrát znázornili trochu netypicky, keďže klasický oheň sme už použili na zapaľovanie olympijského ohňa. Zobrazili sme ho ako slnko, keďže je rovnako oslepujúce ako klasická zbroj pre šerm. Šaty sú z igelitových vriec, náhrdelník z novinového papiera - symbolizujú lúče slnka / meč /.

Štvrtý kruh - žltý, symbolizuje živel zeme a disciplínu cezpoľný beh. Náš model zeme symbolizuje rozkvitnutú lúku, ktorej krásu môžu obdivovať bežci pri cezpoľnom behu . Model je vytvorený taktiež z plastových vriec a kvety a venček sú vytvorené z papiera.

Piaty kruh - zelený, symbolizuje živel symbol stromu a disciplínu jazda na koni. Model symbolizuje strom, je vytvorený z papierových nákupných tašiek a sáčkov a zelenej stužky / recyklovaného starého trička/. Opasok je kombináciou stužky a kartónových roliek z toaletného papiera, symbolizuje opraty na koňa. Ozdobný golier je z plastovej podložky pod tanier.

Trieda:  4.c, 6.b, 8.a, 9.a, 9b

Počet žiakov: 13 

Rozmer diela: oblečenie veľkosť S, M

Použité materiály: papier, hliníková fólia, plastové uzávery z fliaš, igelitové vrecká a vrecia, plastový obal na dokumenty, žiacke  práce - obrázky, stará mapa

Opis diela: Oblečenie pre športovcov - olympionikov

2 ženské, 2 mužské modely

Základným materiálom je igelit. Všetky modely sú označené logom olympijských hier - olympijské kruhy, vyrobené zo zvyškov papiera / farebný papier, zošit, časopis/

Prvý ženský model - top, nohavice, bunda - materiálom je niekoľko druhov igelitových vriec, zips

Druhý ženský model - top, nohavice, bunda, opasok, ruksak - kombinácia igelitu, notového papiera, žiakom kreslených obrázkov /top, bunda/, hliníkovej fólie, plastový obal na dokumenty. Súčasťou druhého modelu je ruksak, vyrobený z krabice od pizze, hliníkovej fólie a igelitu.

Prvý mužský model - nohavice, športové sako - použitý materiál je igelit

Druhý mužský model - nohavice, mikina - použitý materiál je igelit, vesta - vrchnáky z plastových fliaš, ruksak - stará mapa, igelit a kartón, opasok – kombinácia papiera a igelitu

Trieda: 9.b

Počet žiakov:

Rozmer diela: oblečenie veľkosť M

Použité materiály: papier, hliníková fólia a plasty

Opis diela: Otvorenie hier - zapaľovanie olympijského ohňa

Model je inšpirovaný motívom ohňa. Na vytvorenie modelu bol použitý papier, bublinková a hliníková fólia a plasty. Korunka na hlave – plamene,  je vytvorená z kartónu pomaľovaného žltou, oranžovou a červenou farbou, top je kombinácia bublinkovej a hliníkovej fólie a igelitových sáčkov, sukňa – igelit žltej farby a igelitové sáčky symbolizujúce plamene, vlečka – pomaľovaná bublinová fólia. V ruke drží fakľu - kombinácia kartónu a papiera, ktorou zapáli olympijský oheň.

 

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur Linkedin
Fermer

Vous voulez recevoir des actualités de la CCFS dans votre boîte email ?