Formation

ZŠ, Aurela Stodolu 60, Martin

Trieda: 9. ročník

Počet žiakov: 36

Rozmer diela: výška po horný okraj pochodne je 3 metre ( na fotke je vidieť pomer výšky diela a žiakov)

Použité materiály: papierové rúry z kobercov, polystyrénové gule, polystyrén, vrchnáky z plastových fliaš, plastové fľaše, plastové cievky zo stúh a špagátov, igelitové vrece, kartónové bedničky, plastový lievik, skartované papierové "rezance"

Opis diela : Olympionik nesie pochodeň a zapaľuje olympijský oheň. Základ postavy je z papierových rúr, ktoré sú spojené a upevnené na pomocnom stojane. Kĺby tela sú z polystyrénových gúľ. Oblečenie olympionika tvorí igelitové vrece, športové kraťasy, botasky a šiltovka z polystyrénu. Vlasy tvoria skartované papierové rezance. Stĺp s olympijským ohňom je vyrobený z papierových debničiek, papierovej rúry, plastových cievok a oheň je z plastových fliaš.

Deviataci sa potrápili pri spájaní jednotlivých dielov olympionika v nadživotnej veľkosti. Zaujalo ich to, pretože pri práci zažili veľa zábavy. Objavili neuveriteľné možnosti využitia odpadového materiálu a jeho viacnásobného použitia. Zároveň si objasnili význam jednotlivých symbolov olympijských hier. Tešia sa na budúcoročnú olympiádu a ich dielo bude súčasťou výstavy výtvarných prác v našej škole, a to v čase konania sa olympiády v Paríži 2024!

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur Linkedin
Fermer

Vous voulez recevoir des actualités de la CCFS dans votre boîte email ?