Membres

GEFCO napriek obmedzeným logistickým tokom stále ponúka alternatívy prepravy

Slovenský tím logistickej spoločnosť GEFCO zabezpečil leteckú prepravu dvoch generátorov kyslíka od slovenskej firmy Oxywise do nemocníc v juhoamerickej Lime (Peru) a  do nepálskeho Káthmandu.

 

Piešťanský výrobca medicínskych kyslíkových a dusíkových systémov, spoločnosť Oxywise, sa v tomto období zameriava najmä na kyslíkové systémy, ktoré pomáhajú v boji s ochorením COVID–19 a  podporujú životné funkcie pacientov.  V pandemickom období dodal svoje kyslíkové systémy aj do Veľkej Británie a  Írska.  Ďalšie dva kyslíkové generátory dodával v auguste do nemocníc v hlavnom meste Peru. Prevoz skoro 6-tonového nákladu na 7 paletách z Piešťan do Limy zveril do rúk slovenskému tímu logistickej spoločnosti GEFCO.

 

„Pôvodne zamýšľaná námorná preprava bola príliš zdĺhavá. Spoločnosť Oxywise požiadala o ekonomickú leteckú prepravu, aby dodávané kyslíkové generátory boli v relatívne krátkom čase k dispozícií pacientom, ktorí potrebujú  urgentnú pomoc. S mojím tímom sme preverili možnosti a navrhli ekonomické letecké riešenie.“ povedal Ladislav Balogh, Country Manager divízie Air & Sea spoločnosti GEFCO a dodáva: Prvú míľu z Piešťan do Budapešti sme vyriešili cestnou prepravou a následne z Budapešti  boli generátory prepravené ekonomickou leteckou prepravou s prekládkou do cieľovej destinácie. Plynulosť pri prekládkach bola zabezpečená na najvyššej úrovni, a to aj vzhľadom na prevoz medicínskeho vybavenia určeného na boj s ochorením COVID–19. Celkový čas prepravy bol v konečnom dôsledku 10 dní v ekonomickom module.“  

 

Vďaka hladkému priebehu predchádzajúcich prepráv nasledovala v októbri aj žiadosť o zabezpečenie dopravy ďalšieho generátora kyslíka, tentoraz do nepálskeho Káthmandu. Prístroj určený pre lokálnu nemocnicu opustil Piešťany 8. októbra 2020 a na letisko do Káthmandu, kde si ho prevzal príjemca, dorazil v stredu 15. októbra 2020. Generátor tentoraz absolvoval prvú míľu z Piešťan do Viedne pozemnou dopravou, nasledoval let cez Istanbul do Káthmandu. "V uplynulom pol roku sme v rámci geo-regiónu Česko-Slovensko prepravovali veľké množstvo zásielok určených k boju proti pandémii. V súčasnosti je pre nás veľkou výzvou zabezpečiť prepravu rýchlo a pritom aj za dobrých ekonomických podmienok. Možnosť podieľať sa na doručovaní zásielok, pri ktorých vieme, že budú v cieľových destináciách zachraňovať ľudské životy, celému môjmu tímu prináša veľké uspokojenie. Sme hrdí na to, že klienti z oblasti zdravotníctva do nás vkladajú opätovnú dôveru," uzavrel Ladislav Balogh.

 

 

O SPOLOČNOSTI  GEFCO

GEFCO je svetovým lídrom v multimodálnom riešení dodávateľského reťazca a európskym lídrom v logistike pre automobilový priemysel. Na základe 70-ročných skúseností, odbornosti svojich 15 000 zamestnancov navrhuje inovatívne a flexibilné riešenia, ktoré dokážu splniť najzložitejšie výzvy dodávateľského reťazca v každom priemyselnom odvetví. Spoločnosť GEFCO pôsobí v 47 krajinách a jej súčasťou je integrovaná globálna sieť. GEFCO svojich zákazníkov obsluhuje z 300 pobočiek po celom svete. V roku 2019 dosiahla Skupina GEFCO obrat vo výške 4,7 miliárd eur.

www.gefco.net cid:image001.png@01D50BDB.E9C0D5D0  cid:image002.png@01D50BDB.E9C0D5D0

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur Linkedin
Fermer

Vous voulez recevoir des actualités de la CCFS dans votre boîte email ?